mandag 9. mars 2009

Dyr+misshandlig = Thea SUR!

 

Jeg blir så sur på meg selv fordi jeg oppfører meg som en død fisk på bloggene fortiden, jeg går og ser på sedene til dere lappefolket, men orker bare ikke legge igjenn noen komentarer enda så kjedelig det er her…

Fredagen som var fikk jeg endelig mitt lille Dverg hamster, han heter Linus!  Han er ikke grå, men noe enda bedre han er SØLV med en liten grå stripe på ryggen, og litt sort på ørene.  Jeg får ikke tatt noen bilder enda for jeg må finne kamerat mitt, vi er nemelig mitt i en flytte periode så jeg har ikke peil på hvor noe er..

Bienna er jo helt panisk over det lille kryper som barre ligger der og sover på dagen, men bråker som bare det om natta. Det var værst på fredag, nå har hun roet seg og Linus lever fortsatt etter at jeg har vært på skolen i dag.

På skolen i dag skjedde det ikke så mye, vi hadde normalt hovedfag. I første fagtime var vi og så på årsoppgavene til 3vg. Det var kjempe mange bra oppgaver. Det var en som hadde skrevet om hest, og hun  hadde tatt med seg et bilde av en hest som gikk trett på trynet.. og en rytter som lå sånn halveis under hesten. Dette bildet gjorde dagen min 1000x mere interesang.. Det ble en STOR detbatt om dyremisshandling og likestilling mellom dyr og mennesker.

 

Denne debatten hadde vi i Norsken og gjorde oss ganske hissige, det ble nesten en kamp om liv og død mellom dyr og mennesker inne i klasse romet, det var noen som begynte og si at hesten (På bildet) Kunne ha stoppet før hinderet kom, men da hadden hesten får et pisk på ropa og måtte ha hoppet uansett, eller at han bare kunne steile litt kaste av rytteren og løpe et annet sted, men da hadde vel hesten blitt avlivd når den kom tilbake?

Dyrene kan ikke bli likestilt med menneskene, fordi de ikke har den samme utviklingsevnen sm vi har.  Men vi kunne ha hatt lit mere respekt for det vi kaller dyr.

De har følelser akkuratt som vi har, noen viser det og andre ikke, men de har fortsatt følelser.  Hvis det lå en halv død elg i veikanten som hadde blitt påkjørt og hadde det vondt ville jeg nok ha skutt den hvis jeg kunne, men da måtte jeg ha vist at den ikke kom til og ha det noe bra hvis det fortsatt skulle leve. Men hvem sin skyld er de tat det at denne elgen er blitt påkjørt, hvem sin skyld er det at det er mil på mil med vei mitt i hjemmet dens. Det svaret vi kommer frem til da er ikke mulig og snike seg unna: Det er vi menneskene. Det er vi som vil videre her i værden, vi som vil finne ut om det er liv på mars. DET ER VI!  Det er vi som setter rever, ulver og andre dyr i trange trange bur, for at de bare skal bli pels kåper! Vi dreper uskyldige dyr! Ville du likt og bo i et bitte lite bur, med lite mat, for så og bli drep ofte på den mest brutale måte for og bli en kåpe??!! Her er nok svaret et klart: NEI!

9ZCAK3NMZTCAIVZMQDCAFQ90LBCABMCEB5CA6HN8RACA1GWTOKCAHXY58QCAGAT7U2CAZFBMC1CA6EJ0CUCAVFY2NMCAFLSGRJCACIP9NTCA4L2TZRCASZRGJ8CAP76SNUCAM5QJDZCARBYR1LCAGN5B1I ZOCAW0XNJ3CAHMVC8GCAVLMJWKCA4A4UL5CA99M5D9CAGT7MPDCAKSXHO5CA6QRZDRCAWBWH1HCAFISHN1CA23GLKLCAVCE2G3CAVHIZEOCAMOL05MCA03EBCKCA73XQ6MCANUUSBACAZSJZEMCARQDYHE

Jeg vil ikke henge meg mere opp i dette, jeg merker at jeg blir utrolig sint, skuffet og lei meg!

Sint fordi: Jeg faktisk er av samme rase med de som gjør dette.

Skuffet over at: Vi faktisk er så egoe

Lei meg fordi: De dyra har det ikke bra og at de som behandler dyra sine sånn ikke altid forstår hva de gjør.

Skriv komentar om hva du mener!

Så jeg sier stopp dyremisshandling så godt du kan.

 

      )= …     Jeg får ta for meg Sirkus oppførsel en annen dag... =(

 

 

Her er litt annet som har skjedd…

 

Jeg har fått dilla på og lakke neglene mine..

Jeg bor hos mamma forførstegang i nytt hus..

jeg har fått jobb til arbeidsuka (uke 12)

Det var vel alt, det kommer noen bilder i morgen:)

5 kommentarer:

Gry og Millis blogg sa...

Thea

Jeg er så innmari enig med deg!!!! Det er i grunnen alt jeg har å si!!!!

Nina og Bonnie sa...

Denne dyremishandlingen gjør meg hissig også. Er så enig med deg.

Nøve sa...

Nøve blir skikkelig sur og forbanna når ho hører om dyremishandlig, ho og!
Bra at dere tar en debatt om det på skolen. Mange tenker ikke over hva dyr må lide seg gjennom for vår skyld. Tenk på det, her i kommuna vår har nesten femti elger blitt påkjørt og skada/drept av tog hittil i vinter! Fordi NSB ikke hogger ned skogen nær jernbanen ELLER tar seg råd til å bygge viltgjerder!

Grattis med nytt hus!!!

Christian og hundene sa...

Enig med deg ja!

Ellers så har jeg også hatt dverghamstere! Sølv med svart stripe over ryggen. På sommeren ble de mørkere, på vinteren ble de lysere opp over mot den svarte stripa mot ryggen. Noen av de kunne bli helt hvite om vinteren, untagen den svarte stripa:-) Skikkelig gøy med gnagere, særlig med dverghamsterene som er så sosiale... Jeg hadde en hann som var kjempe sosial, og en hun som var litt sur. Men etter hannen døde, så ble hunnen kjempe blid og sosial! Tror hun var lei seg når hun ble aleine, de blir jo så glad i hverandre...

Anonym sa...

Fin blogg :) Ja er enig med deg, dyremisshandlig er noe som ikke burde ha eksistert her i verden, men man får liksom ikke gjort så mye med det:/ De som bestemmer i Norge gidder i alle fall ikke reagere på misshandlig i Norge... Mange kaller dette landet for potetNorge, er så mange dumme regler her i landet til tider...