lørdag 2. mai 2009

Komfirmasjon, NOPE

 

 

Jeg blir så sykt lei av at alle tror at 14-15 åringer komfimerer seg (Jeg har til og med problemer med å skrive det ordet!) Jeg skulle klippe meg i dag. Jeg kommer inn, og hører alle disse eldre menneskene som sitter å babler om at barnebarna sakl komfimere seg, jeg setter meg ned og prøver bare å over se det. Så kommer frisøren og hun begynner, så spør hun hvor gammel jeg er, jeg svarer 14 og da sier hun: Så du skal komfimere deg i morgen du da. Jeg svarte at jeg ikke skulle det, og da ble hun stille en stund.

Jeg har ikke noe i mot komfirmasjoner, det er bare det at de aller fleste gjør det for pengene og tingene de får. Foreldrene må bruke masse penger på å forbrede denne tingen og Ungdommene gjør det for og få ting og penger! Jeg ser ikke poenget. Jeg tror at jeg altid har sagt at jeg ikke ville komfimeres, jeg synes det er noe tull! Folk har glemt hva det egentlig handler om. Komfirmasjon handler jo i store trekk om å bli voksen, jeg synes ikke at det er så voksent og utnytte foreldrene sine, for å få penger uten å gjøre nesten noe selv.  Før fikk ungdommene  et smykke, en kniv eller noe sånt, nå får de pc’er, mobiler Ipoder og over 2000 kr! Noen får til og med råd til og kjøpe seg en hest eller hund etter komfirmasjonen.

Det er så mange som tar dette som en selvfølge nå. Jeg fikk litt skjokk når jeg gikk inn til mamma isata og så det var et brev fra sparebank 1 til meg, jeg åpner det og der står det noe som dette: Du har fått 300 kr gave kort fra oss, for du er sikkert en av de som komfimerer deg i år siden du er/blir 15. Derfor vil vi være en av de som feirer og gratulerer deg med det!

Jeg mener BANKEN gratulerer meg! De vet jo ikke om jeg komfirmerer meg eller ikke! Dette har gått FOR langt!

Jeg er den 3 i generasjonen til mamma som ikke komfirmere meg, værken Beste, Mamma eller jeg har komfirmert oss, å jeg er stolte av dem!  Det er så mange som angrer på at de komfimerte seg når de blir eldre.

Som sagt var jeg hos frisøren i dag og her er noen bilder!

WebCam_20090502_1821(4)

Jeg har fått meg en lugg, og stuss!

WebCam_20090502_1821(6)

Side Lugg

WebCam_20090502_1822(1)

Ok, hvor mange regler bryter Bienna nå (Jeg lar henne få lov jeg)

1 Hun er inne hos pappa uten sokkene sin (Husker dere? De hun fikk til  jul)

2 Hun ligger i senga mi.

3  hun ligger ikke på noe teppe i senga.

4 Hun ligger på mobilen til Pappa? (Hva gjør den der?)

5 Hun SNORKER

Ha en god sommer!

PS jeg har fårr ny mobil!

En Samsung U600, den gamle ble ødelagt  :( Jeg var glad i den mobilen! Her er et bilde:

WebCam_20090502_1835(3)

Rosa!

WebCam_20090502_1835(1)

Hm, det er speil skjerm på den:)

Dette ble langt, men hva mener dere om Komfirmasjon, har det gått for langt?

11 kommentarer:

Gry og Millis blogg sa...

Jeg er HELT ENIG med deg Thea. Det konfirmasjonsgreiene har tatt helt av (dessverre var ikke jeg så klar i hodet når jeg var 14 år som du er;o)

Stilig på håret har du også blitt. Kjempefin. Fin mobil. Gratulerer! Jeg har Milli i senga, uten teppe, jeg tror jeg bryter noen regler jeg også (Ola er ikke megahappy, men, men...;o)

Hundecrazy sa...

Tusen takk Gry!
Det er nok 100 regler vi bryter uten å tenke over det! :O

Nina og Bonnie sa...

Hei Thea.
Først, flott frisyre. Den kledde du. Og en knallfin mobil. Satser på du liker rosa.

Og du tenker veldig voksent når det gjelder konfirmasjon. Flere skulle tenkt på hva det egentlig var.

Og jeg er litt strengere med Charlie. Ikke får han være i noe seng eller møbler. Synes Bienna er heldig jeg.

Nøve sa...

Helt enig med deg jeg også! Bra du tar slike bevisste valg og tenker sjøl, de fleste følger jo bare med i flokken. Som jeg gjorde en gang for lenge, lenge siden. Skal du konfirmere deg borgerlig?

Skulle egentlig ønske Nalle ville ligge i senga eller sofaen, men han syns det blir for varmt :o( Han har sin egen stol.

Tøff sveis, forresten!

Hundecrazy sa...

Jeg skal ikke komfirmere meg Nøve :p
Takk,jeg er veldig fornøyd emd sveisen!

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Hei!
Så jo deg og Bienna på utstillingen. Bienna er vakker!
Lese innlegget ditt mht konfirmasjon. Jeg tar av meg hatten for deg, veldig voksent og gjennomtenkt. Det liker jeg! Vi døpte ikke ungene fordi vi ville at de skulle finne ut selv hva de evt. tror på. Sønnen vår gikk hele konfirmasjonsutdervisningen, men valgte å ikke konfirmere seg fordi han ikke følte at det var riktig. Men han fikk faktisk en gave allikevel. Datteren vår valgte å konfirmere seg (måtte jo da døpes også. Jeg er helt enig i at konfirmasjonshysteriet har tatt helt av! Så jeg beunderer avgjørelsen din! Håper dere har det bra! Hilsen mamman til Honey og Arja

snorredimma sa...

Hei, Thea!

Veldig voksent tenkt og så lenge man har et standpunkt og står for det..er det vel ikke noe å si på det. Simon, sønnen min, valgte også å ikke konfirmere seg i år av noen av de samme gjennomtenkte grunnene som deg. Du og han er jo like gamle!!:-)

Gøy med ny mobil....og fin på håret blei du jammen, også!

Luna sa...

Veldig fonuftig av deg ja, det er ikke så mange som tenker sånn når de er 14/15 år, flott med ungdom som ikke følger strømmen, men har sine egne medninger ;)
Veldig fin på håret! :)

Hundecrazy sa...

Nei,jeg er heller ikke døpt, og jeg er glad for at jeg ikke er det heller!
Snorredimma:
Ja, det er bra det ikke er bare meg som velger å ikke komfirmere seg, jo feler som ikke gjør det jo bedre!
Takk til alle som syntes jeg var bilt fin på håret! :D

Gry Viola og Roxie sa...

Hei Thea! Voksent valg! Tror kansje ikke så mange tenker i mellom hva det betyr å konfermere seg. Har selv en datter på 14 år, hun valgte å konfirmereseg men hun ville konfirmeres i kirken. Alle søskenbarna hennes har stått til borgelig konfirmasjon, jeg selv har stått til konfirmasjon i frikirken. Godt at det er noen som ennå tenker selv!! Glad at Mariken tok eget valg og ikke fulgte de andre, det er det viktigste synes jeg. Fin på håret ble du!!! Ha en fin uke!!

Hundecrazy sa...

ja, jeg synes ungdommene fortiden ikke vil tenke selv å være annerledes, redd for å drite seg ut.
Jeg synes også at hvis man skal konfirmere seg så gjør det i kirken eller noe sånt. Jeg er ikke så god på dette ;)